P.P.S

Tror att Emmett och jag skapat gemensamma synapser under årens lopp. På julaftons morgon väntade det en liten för-julklapp till mig på frukostplatsen.

Och hade Emmett haft en digital dagbok hade han kunnat skriva detsamma.

I mitt paket låg det choklad plus en bok av Ola Lauritzsón som hjälper en förstå hur man ska tänka kring aktier och fonder för att trygga sin ekonomi.

Och hade Emmett haft en digital dagbok hade han kunnat skriva detsamma, med den skillnaden att han fick annan sorts choklad samt att hans bok var författad av Per H Börjesson.

Vi har redan läst ut våra respektive böcker så att vi nu har bytt med varandra. Och jag kan säga att den första titeln ”Aktier – 3 steg till ekonomiskt oberoende” av Lauritzsón är lite mer ”hands on” än ”Så här blir du miljonär i hängmattan” av Per H Börjesson, som tar ett mycket större grepp om ideologi och människosyn, vilket är mycket sympatiskt och godhjärtat.

Sålunda är båda titlarna mycket läsvärda. Och efter springrundan ska jag unna mig ännu en dags vila i läsfåtöljen och bara läsa och läsa och lära och begrunda ännu mer.

Även om vi (än så länge) tillhör den ekonomiskt ”osmarta” delen av Sveriges befolkning så känner jag mig så tacksam över hur bra vi ändå har det jämfört med den gigantiska majoriteten i världen. Dela med sig om man kan? Absolut!