Eftersom…

…Reinfeldt är i farten igen och lobbar för sina avdammade idéer från 2012 om att landets medborgare (politiker, riskkapitalister och annat finfolk undantagna, naturligtvis) ska jobba tills de blir 92 (typ), så gäller det att vara förutseende och snabbt som ögat vidareutbilda sig på något långsiktigt område.

Och jag behövde inte grunna särskilt länge innan jag insåg att programmering är framtidens melodi. Det kanske dessutom är något man orkar syssla med på sin ålders höst i rullatorns sken, vad vet jag? Därför har jag idag – i grevens minut – anmält mig till några universitetskurser i grundläggande programmeringskonst.

Kommer jag in, ja då är det väl inget som hindrar att jag så småningom kan dana mig själv till nästa Bill Gates? Just det. Och när den dagen kommer tänker jag anställa alla låglönearbetare som blivit snuvade på sin pension i ett företag som sysslar med att trivas, lata sig – om man så önskar – och i största allmänhet ha det bra efter ett livs hårt slit.

Kanske köper jag dessutom en enslig ö i radioskugga och med nedlagd båt- och flygtrafik där jag låter Mr. Former Swedish Prime Minister bosätta sig. För det är väl klart som korvspad att han också ska ha det bra, i lugn och ro där han slipper bekymra sig över att folk inte är tillräckligt utslitna när de väl dör. Poor thing.