Självbelåten

Det är inte klokt vad stolt jag är över mig själv:

Först lyckades jag klara av alla deadlines till på måndag redan under fredagen, och sedan lyckades jag komma ikapp med de extremt krångliga reglerna och turerna kring handel med EU-länder angående moms och omvänd skattskyldighet, hur alltihop ska bokföras, redovisas och deklareras.* Tog mig hela dagen igår att begripa vilka konton i mitt bokföringsprogram som överensstämde med kontonumren som visas i exempel på nätet. Rena snurredjungeln, men jag valde att ändå känna mig glad när jag äntligen kunde sätta in det sista dokumentet i bokföringspärmen samtidigt som klockan bildligen dångade midnatt. Detta eftersom jag förstått att även personer som gått på Handelshögskolan tycker att moms är ett snårigt ämne, och vid ett av Skatteverkets möten för några år sedan erkände till och med en av föreläsarna att moms hit och dit på EU-handel är ett klurigt fält även för myndighetens experter.

Just det.

Så nu har jag skickat in en helt korrekt momsdeklaration för år 2019, och jag har plockat fram alla rapporter och NE-bilagor som behövs för att så småningom skicka in även en helt korrekt inkomstdeklaration så fort slussarna behagar öppna.

Förnöjsamheten vet inga gränser.

Och eftersom nästa vecka blir knökfull av jobb så tänker jag fortsätta ägna helgen åt att komma ikapp med sådant jag längtat efter: göra en dossier över alla företag jag numera är delägare i, långspringa i skogen samt umgås med grannkatten (om hon nu har lust att käka tonfisk och vara universums mitt i några timmar).

* Om det är någon som läser denna blogg som också lider av momssyndrom så kan jag berätta att min väg till bot gick via dessa länkar:
Småföretagarens hjälp i moms- och skattedjungeln
Bokföringstips för din bokföring
Skatteverket omvänd skattskyldighet