Höglandsboskapskavalkad

Idag sa yr.no att det var 34 grader Celsius som kändes som 39 grader Celsius. Det skulle förklara varför jag idag har befunnit mig i mer flytande än fast form, trots vinden.

Flämtade i värmen gjorde även de underbart fina Highland Cattle-individerna som går i naturreservatet vid Välen. Kom i samspråk med folket som tittar till dem och fick veta att de godmodiga djuren, som heter sådana passande saker som Iris och Oliver, lever en hotad tillvaro på grund av besparingspåhitt från personer vid stadens parkförvaltning.

Tänker personligen göra mitt bästa för att hjälpa boskapen och deras människor med kommande uppropet på Facebook i syfte att försöka få maktens kyliga korridorer att förstå vilket misstag det vore att avliva djuren … enbart för kortsiktig vinnings skull. Nu när området ändå har deklarerats vara ett naturreservat borde det ligga i allas intresse att hålla marken öppen – vilket boskapen gör. Dessutom är det en strid ström av människor till området som alla verkar tjusas av de fascinerande lurviga varelserna.