Om…

jag måste välja mellan att köra fyrhjuling och att svetsa så väljer jag svetsen. Varenda gång. Alla kurser som jag har kikat på under hösten har varit fullsatta (eller på tok för dyra), men svågern lät mig ha lekstuga hemma på hans och syrrans gård idag. Än så länge har jag bara provat MMA/pinne (bågsvetsning med pinne), men svågern gissade att för sakerna som jag drömmer om att göra när jag blivit varm i kläderna (no pun intended) så blir det mer relevant med TIG (tungsten inert gas), framgent. Med betoning på framgent. Än så länge svetsar jag som en kratta, men herregud vad roligt det är! Jag ville inte åka hem. Det enda som kunde slita mig från vinkelslipen, ESAB-svetsen, och de rostiga metallbitarna var klockan och vetskapen om att måndagens deadline ryckte allt närmare.

Om jag hade trott på reinkarnation hade jag beställt mig själv som konsthantverksvetsare i nästa liv.*

Nästa gång jag svetsar hoppas jag att det blir så bra att jag vågar ta ett foto eller två som bildbevis. Innan dess behöver jag köpa en svetshjälm som låter mig se vad sjutton det är jag håller på med.

*Att jag inte tror på reinkarnation beror på att det förutsätter en ganska så hemsk människosyn, typ: ”Skyll dig själv om du har det svårt här och nu, för då har du varit elak i ett tidigare liv. Än sen att du inte minns dina synder i ett tidigare liv och vet vad det är du straffas för.”