Skrivövning

Prenumerar på Sarah Seleckys ”Daily Prompt”-utskick som alltid är väldigt inspirerande. (Minns inte längre hur man gör för att börja prenumera på dem men förmodligen sköts det via intresseanmälan för nyhetsbrevet: https://www.sarahselecky.com/media/)

Tyvärr inte alltid som jag tar mig tid att jobba med de dagliga små uppgifterna, vilket är uselt gjort av mig eftersom Selecky bara ber om 10 minuters skrivtid på – märk väl – papper, medelst handhållen penna.

Dagens övning var att skriva 5 inledningsmeningar till lika många tänkta berättelser. Jag tar mig rätten att skvallra om övningen här eftersom den var så kul att jag inte kan låta bli att flytta över mina hitte-på-meningar från skrivblocket till skärmljuset.

  1. Spegelbilden flimrade till på näthinnan, och i nästa sekund hade han gett sig själv en hård knytnäve på okbenet.
  2. Den oväntade tystnaden bar deras framviskade ord genom salongen, förbi överdådet av deo och jordiska förhoppningar, tills de nådde honom mitt i rörelsen.
  3. Inköpet av en ridhjälm är en allvarlig sak för den som ännu inte skaffat hästen som hjälmen är tänkt att höra ihop med.
  4.  Det var först på eftermiddagen som hon fick reda på att hon var medlem i en klubb som hon dittills inte känt till existerade.
  5. Bältets ursprungliga avsikt hade varit att hålla uppe Jannes byxor, men jobbet hade skrinlagts i samma stund som han behängt det med fyra nyckelknippor, en walkie-talkie, en teleskopbatong och ett litet clipboard som han hela tiden fingrade på, iförd sina Snobbar som jobbar-handskar med små lufthål vid knogarna.