Tre saker jag inte trodde att jag någonsin skulle göra

  1. Skotta i en fårhage. Låter hur dumt som helst men det finns en fullt giltig anledning: elstängsel som täcks av snö leder ingen ström. Sålunda var det idag nödvändigt att någon (jag) gick hela varvet runt gårdsfolkets vidsträckta och mycket – betoning på mycket- kuperade fårhage med en stor snösläde. Och nu har jag, trots åratal av gymmande, fått träningsvärken megalodontus.
  2. Ta ansvar för andra människors kastanjeträdsproblem. Orsak: gårdsfolkets grannar var sorgsna över att de inte längre kommer åt att dumpa sitt trädgårdsavfall på gårdsfolkets mark – på grund av ovan nämnda och notoriska elstängsel. Och att köra avfallet till kommunens återvinningsstation eller att elda upp det i en tunna på den egna tomten tedde sig alltför besvärligt. Jag lovade därför att fråga gårdsfolket nästa gång jag såg dem ifall det går att hitta en konstruktiv låta-grannars-kastanjer-löv-och-trädgrenar-följa-med-i-gårdsfolkets-brasa-nästa-gång-de-behöver-elda-upp-sitt-eget-trädgårdsavfall-lösning på problemet. Bävar inför blicken som gårdsfolket kommer att ge mig…
  3. Tycka att 16,43 kronor per liter bensin är ett fyndpris. Orsak: Allt är relativt. När bränslet för en vecka sedan kostade 17,65 känns det nu nästan som en present att bli uppskörtad.