Fladdermusprojektet

Har nu tillverkat min åttonde av tio fladdermusholkar (för den här gången), och konstaterar att det är mycket trivsamt att i humlesurret bland blommor och blader på balkongen skruva ihop dessa tänkta bostäder åt mygg- och knottätande fladdermöss = nyttodjur.

Virket som används har legat under en presenning i några år och ”slagit sig”. Då blir det lite glipor här och där, men de går ju alltid att täta i efterhand.

Sågade till de olika delarna i svågerns snickarbod eftersom det var onödigt jobbigt att försöka såga till dem för hand här på balkongen. Men själva byggandet låter sig skötas (nästan) utmärkt på hemmaplan.

När jag blir stor ska jag ha en egen snickarbod. Har redan börjat investera i nyttiga verktyg. Härnäst på önskelistan står en eldriven cirkelsåg. Och om jag nu hade en snickarbod skulle jag också skaffa en plats för att svetsa ihop användbara konstverk som grindar, stolar, bord, lampor, klädhängare med mera. Har huvudet fullt av idéer, och min förhoppningsfulla plan är att mina investeringar på börsen ska hinna generera pengar till ett husköp innan liemannen hunnit komma för att hämta mig … Ja just det, jag skulle kunna svetsa ihop en konstfärdig lie också! Inte bara till L-mannen. Hörde på Studio Ett i P1 att svenska folket plötsligt har fått smak för att gå med lie.