A som i Albanien

Eftersom jag vet att jag inte får spela TombRaider innan jag ska gå och lägga mig (blir så engagerad att jag absolut inte kan sova på hela natten) så tänkte jag slölyssna lite på bidragen till ESC, bara för att.

Och utan att ha hört ett enda av de andras bidrag tycker jag omedelbart att Albanien ska vinna. Originell musik, fantastisk sångröst, och sorgsen text (om jag ska tolka den engelska översättningen).*

Tillägg:

Nu har jag lyssnat (mer eller mindre) på hela startfältet, och nu vet jag inte vilket lands bidrag jag tycker allra bäst om. De flesta artisterna har sångrösterna allan – till exempel Katerine Duska som sjunger för Grekland. Ooch många av låtarna är avancerade, berättande, vemodiga och galet underliga. Tänker framför allt på Australiens och Portugals bidrag.  Det sistnämnda är nästan hypnotiskt. I övrigt vete sjutton vilket bidrag gillar bäst. Kanske föredrar jag fortfarande Albaniens låt. Eller så är det Italiens låt som borde vinna. Eller Nederländernas. Eller Rumäniens. Eller Belgiens. Eller Ungerns.

 

*Att videon är lite knepo behöver man ju inte bry sig om.