Ett öde

I morse hittade jag en tvestjärt bakom kaffebryggaren. Den satt där på kakelväggen – fascinerande små hullingfötter – och såg lite fundersam ut. Den måste ha följt med hem i går när jag var ute och plockade björnbär, aronia och fläderbär. Måhända tänkte den: Typiskt. Här går man omkring och sköter sig själv bland blommor och blader när plötsligt en vettvilling kommer och stoppar ner en i en papperspåse och cyklar iväg med en drygt en mil bort från där man nyss haft det så bra. Och sen är man bara där, i ett kök med ett eluttag som närmaste granne. Vilken öken!

Jag hade inte sinnesnärvaro att fotografera vår ofrivilliga besökare, men jag hoppas att syrenbuskarna på Guldheden kan ge nöjaktig trivsel även om de ligger fjärran från de hästdoftande ängar där jag (troligen) hittade krabaten.